prokairos

Public Support:
Online training Hoe werkt een gemeente (Sociaal en Fysiek domein)

bovenhoek rood
onderhoek wit
Vraag
Ontwikkel een training voor jonge professionals in het kader van een introductieprogramma, bedoeld om hen een soepele start te geven bij de opdrachten die zij vanuit Public Support gaan doen.
ProKairos
Achtergrond
Public Support is een aanbieder van personeel voor functies binnen de publieke sector. Veel starters op de arbeidsmarkt vinden via Public Support hun weg naar een gemeente, waterschap of andere overheid. Om deze jonge mensen een goede start te geven biedt Public Support een introductieprogramma aan. Het leren kennen van hun nieuwe werkomgeving is daar een belangrijk onderdeel van. In dat kader biedt ProKairos een interactieve training aan, waarbij de focus vooral ligt op onderwerpen uit het fysieke en sociale domein binnen de gemeente.
bovenhoek wit
onderhoek beige
Aanpak
Elke training bij ProKairos heeft als uitgangspunt dat een combinatie van theorie, praktijk en oefeningen het beste resultaat oplevert voor de deelnemers. Deze ingrediënten zitten dus ook in deze training. De theorie vertellen we aan de hand van de vele voorbeelden die wij halen uit onze (andere) opdrachten. De groep gaat zelf aan de slag met individuele opdrachten en met opdrachten in kleine groepjes.

Deze training geven we online, voor groepen variërend van 6 tot maximaal 12 deelnemers.
bovenhoek beige
onderhoek wit
Resultaten
Na de training hebben de deelnemers een goed beeld van de manier waarop een gemeente georganiseerd is. Zij zijn ook op de hoogte van de belangrijkste opgaven en processen binnen het ruimtelijk en sociaal domein. Zij kunnen zich daardoor goed oriënteren bij hun eerste stappen binnen de publieke sector.
rood vinkje
Rust in het team door vanuit een interim-rol aandacht en sturing te geven
rood vinkje
Een toekomstperspectief in de vorm van een Ontwikkelplan waaraan nieuwe teammanager invulling kan geven, waaronder een Strategische Personeelsplan
rood vinkje
Bijdrage aan de brede doorontwikkeling van HLTsamen

Deelnemers aan het woord

“Zeer informatief en leerzaam”
“Toegankelijke en heldere uitleg – ik zou nog wel meer willen horen”
“Leuke opdrachten waarmee we zelf aan de slag mochten en die ons echt helpen”
“Concrete voorbeelden uit de praktijk maken dat ik het kon begrijpen”
‘Veel ruimte voor interactie en vragen”
bovenhoek wit
bovenhoek blauw

Neem contact met ons op

Casus
footer hoek
ProKairos
Oosteindseweg 22 a
Loft 5
2661 ED Bergschenhoek
ProKairos © 2022 | Designed by TriplePro Online Marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram