prokairos

Murielle Hermsen-Facon

bovenhoek rood
onderhoek wit
Over mij

Murielle

Mijn wortels liggen in Noord Frankrijk waar ik 22 jaar gewoond heb en waar een groot deel van mijn familie nog steeds woont. Noord Frankrijk is een gebied met een rijke geschiedenis. De eerste wereldoorlog, de textiel- en mijnindustrie hebben niet alleen het landschap, maar ook de mensen gevormd. In 1994 ben ik naar Nederland verhuisd. Ik heb de opleiding Sociale Geografie aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Na mijn afstuderen heb ik mijn hart gevolgd en ben in Nederland gebleven. Door de jaren heen heb ik “mijn plek” gevonden in een nieuwe samenleving. Het jongleren tussen twee landen en twee culturen beschouw ik als een verrijking. ​
Wat dit betekent voor een mens wist Chagall in 1913 mooi te verbeelden. In zijn schilderij “Parijs uit het raam” komt namelijk de samensmelting van twee werelden prachtig tot uitdrukking. Rechtsonder is een hoofd met twee gezichten te zien. Een kant kijkt naar Vitebsk (geboortestad van Chagall in 1887) en de andere kant kijkt naar Parijs (woonstad van Chagall vanaf 1910). Het verbeeldt het verleden en de toekomst in één. In dit schilderij mengt Chagall ook twee stijlen: modern & klassiek en twee percepties: reëel & irreëel.
schilderij van Chagal
​Voorafgaand aan de oprichting van ProKairos ben ik ruim 20 jaar actief geweest op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Mensen, met wie ik samengewerkt heb, beschrijven mij als betrokken, analytisch en mensgericht. Wil je meer weten over de functies die ik vervuld heb, kijk dan naar mijn profiel op LinkedIn.
In mijn vrije tijd lees ik graag en luister ik naar allerlei muzieksoorten. Ik doe ook aan beeldhouwen, (straat)fotografie, koken, sporten, tuinieren. Ik geniet graag van de natuur.
bovenhoek wit
footer hoek
ProKairos
Oosteindseweg 22 a
Loft 5
2661 ED Bergschenhoek
ProKairos © 2022 | Designed by TriplePro Online Marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram