prokairos

Public Support:
Online Introductietraining Omgevingswet

bovenhoek rood
onderhoek wit
Vraag
Veel van de jonge professionals die via Public Support bij gemeenten aan opdrachten gaan werken, komen in aanraking met de Omgevingswet. Daarom heeft Public Support gevraagd voor deze jonge mensen een introductietraining te ontwikkelen waarin de basiselementen uit deze wet aan de orde komen.
ProKairos
Achtergrond
Public Support is een aanbieder van personeel voor functies binnen de publieke sector. Veel starters op de arbeidsmarkt vinden via Public Support hun weg naar een gemeente, waterschap of andere overheid. Om deze jonge mensen een goede start te geven, biedt Public Support een introductieprogramma aan. ProKairos is actief in het ruimtelijke domein en kan vanuit de praktijk een toelichting geven op het implementeren van de Omgevingswet.
bovenhoek wit
onderhoek beige
Aanpak
Elke training bij ProKairos heeft als uitgangspunt dat een combinatie van theorie, praktijk en concrete oefeningen het beste resultaat oplevert voor de deelnemers. Deze ingrediënten zitten dus ook in deze training. De theorie vertellen we aan de hand van de vele voorbeelden die wij halen uit onze (andere) opdrachten. De groep gaat zelf aan de slag met individuele opdrachten en met opdrachten in kleine groepjes.

Deze training geven we online, voor groepen variërend van 6 tot maximaal 12 deelnemers.
bovenhoek beige
onderhoek wit
Resultaten
Na de training hebben de deelnemers een goed beeld van de basisbeginselen van de Omgevingswet. En hebben inzicht gekregen in de reikwijdte van deze wet ook voor hun (toekomstige) werkzaamheden.
rood vinkje
Rust in het team door vanuit een interim-rol aandacht en sturing te geven
rood vinkje
Een toekomstperspectief in de vorm van een Ontwikkelplan waaraan nieuwe teammanager invulling kan geven, waaronder een Strategische Personeelsplan
rood vinkje
Bijdrage aan de brede doorontwikkeling van HLTsamen

Deelnemers aan het woord

“Training was een echte eye-opener”
“Veel geleerd, ondanks dat het om een wet gaat, zeker niet saai”
“Fijn om zelf dingen in groepjes uit te zoeken en te presenteren”
“Veel ruimte voor onderling gesprek”
bovenhoek wit
bovenhoek blauw

Neem contact met ons op

Casus
footer hoek
ProKairos
Oosteindseweg 22 a
Loft 5
2661 ED Bergschenhoek
ProKairos © 2022 | Designed by TriplePro Online Marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram