prokairos

Onze filosofie

bovenhoek rood
onderhoek wit
Onze filosofie

Stilstaan bij veranderen

We leven, zoals de Duitse denker Hartmut Rosa schrijft, in tijden van versnelling. Alles verandert razendsnel. ‘Druk, druk, druk’ is het credo van de huidige maatschappij waarbij individualisme, tijd, systemen en geld domineren. Als een hamster in een rad wil de mens steeds meer produceren, consumeren, presteren en raakt hierdoor uitgeput net zoals de aarde waarop hij leeft. Kortom: de manier waarop we leven komt niet overeen met onze natuurlijke staat van zijn. Dat kan zo niet doorgaan.
We kunnen dat veranderen omdat de méns in staat is om te veranderen. De mens kan elke dag opnieuw beginnen, het roer omgooien, een andere weg inslaan en nieuwe inzichten krijgen. Stilstaan bij wat we in het leven belangrijk vinden biedt kans om de wereld opnieuw vorm te geven. Dit noemen wij: stilstaan bij veranderen.
bovenhoek wit
onderhoek beige
bovenhoek beige
onderhoek wit
Onze filosofie

Kairos

In de Griekse mythologie is Kairos de god van ‘het geschikte moment’ die voor onverwachte inzichten zorgt en nieuwe kansen biedt. Dit wordt prachtig beschreven in het boek Kairos, een nieuwe bevlogenheid van filosoof Joke J. Hermsen. Kairos creëert een intermezzo binnen de meetbare tijd (Chronos) en biedt ruimte voor inspirerende, intense en bevlogen momenten. Kairos zocht naar het juiste moment om veranderingen te bewerkstelligen. Hij wist dat véchten tegen veranderingen niet de oplossing is, wel het creëren van ruimte in de tijd om stil te staan. Onze wens is om die tijd te nemen – en het geschikte moment te kiezen – om te reflecteren op de wereld waarin we geleefd hebben, waarin we nu leven en op de wereld die nog vormgegeven moet worden. Daarom zijn we ProKairos.

De veranderingen gaan razendsnel waardoor er ook wordt gesproken over een verandering van tijdperk. De systemen, die we zelf hebben bedacht en ons hebben geholpen en die gebaseerd zijn op de individualistische liberalisme keren zich nu tegen ons en geven niet meer de antwoorden op de huidige behoeften. Op steeds meer plaatsen dringt het besef door dat we een rijke Rijnlandse traditie hebben. Een verlangen naar een meer inclusieve en duurzame manier van samenleven begint langzaam maar zeker de overhand te krijgen.
Lees meer over ons
kairos

Verbindend naar de toekomst

Wij geloven daarom in coöperatief samenwerken, in een verbindend leiderschap en in kwalitatief vakmanschap. We kiezen voor een aanpak waarbij wij de tijd nemen voor verstilling, ontmoeting, aandacht, verbeelding en nieuwsgierigheid. Met onze interventies bieden we een plek voor professionals in het ruimtelijke domein die met veranderingen worden geconfronteerd. Zoals de invoering van de Omgevingswet, verstedelijking, digitalisering, assetmanagement en dergelijke.

Wij helpen onze opdrachtgevers om los te komen van het dagelijkse ritme en na te denken over hun toegevoegde waarde, betekenis en impact op de maatschappij. Door middel van onze inspanningen willen wij met ProKairos een bijdrage leveren aan een wereld van zingeving en kwaliteit.We halen onze inspiratie onder andere uit:
ProKairosRijnlands organiserenEen draad in het weefselHet recht op ambtelijk vakmanschapDe kracht van organisch leiderschapManagement ProKairosMichel serres yeux
bovenhoek wit
bovenhoek blauw
Contact

Laten we elkaar ontmoeten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr.
Neem contact op
map
footer hoek
ProKairos
Oosteindseweg 22 a
Loft 5
2661 ED Bergschenhoek
ProKairos © 2022 | Designed by TriplePro Online Marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram