prokairos

Burdock Bouw & Infra: 
Procesbegeleider bij Kennisdeling binnen organisatie

bovenhoek rood
onderhoek wit
Vraag
Een paar keer per jaar organiseert Burdock Bouw en Infra een ambassadeursbijeenkomst. Naast de onderlinge ontmoeting is het delen van kennis van belang. Om daar een extra impuls te geven werd ProKairos gevraagd hiervoor een middagprogramma op te zetten, en die middag ook te begeleiden.
burdock
Achtergrond
Het specifieke karakter van Burdock als detacheerder is dat veel kennis buiten de deur, bij opdrachtgevers, wordt ontwikkeld. Deze vakkennis is de reden waarom Burdock wordt gevraagd om mensen te leveren. Het is een uitdaging om die kennis binnen de organisatie verder te ontwikkelen en bijvoorbeeld over te dragen aan minder ervaren collega’s. Daarom is het concept van buddy’s door Burdock bedacht.
bovenhoek wit
onderhoek beige
Aanpak
Buddy ben je, daar moet je niet te veel over praten. Daarom zijn we direct in groepjes uit elkaar gegaan met twee vragen: (1) welke kennis heb jij en zou je willen en kunnen delen binnen de organisatie en (2) wat heb jij nodig om buddy te zijn voor een andere collega. Daarmee hebben we het eigenaarschap van het concept van buddy’s bij de deelnemer gelegd.
bovenhoek beige
onderhoek wit
Resultaten
In deze opdracht hebben we de volgende resultaten behaald:
rood vinkje
Nieuwe ideeën om binnen Burdock Bouw & Infra de aanwezige kennis te ontsluiten voor collega’s
rood vinkje
Meer eigenaarschap voor het ontwikkelen van Burdock als kennisorganisatie

Opdrachtgever aan het woord

“Wim heeft op een leuke en vakkundige manier ons door deze middag geleid. We werden uitgedaagd om ieder vanuit zijn eigen kennis en persoonlijkheid een bijdrage te leveren aan kennisdeling binnen Burdock”
bovenhoek wit
bovenhoek blauw

Neem contact met ons op

Casus
footer hoek
ProKairos
Oosteindseweg 22 a
Loft 5
2661 ED Bergschenhoek
ProKairos © 2022 | Designed by TriplePro Online Marketing
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram